Hospital Juan Manuel Galvez

I Gracias arbejder jeg hver dag fra 8-16 på Hospital Juan Manuel Galvez. Det er et lille hospital, som er finansieret af regeringen i Honduras. Hospitalet har 91 senge og 2 operationsstuer. Det servicerer hele Lempira regionen, hvilket vil sige mere end 280.000 mennesker. Hospitalet tager sig mest af fødsler og kejsersnit, men også traumer (ulykker) og sygdomme, der kan behandles medicinsk. På billedet herunder ses ambulanceindgangen og enden af traumeafdelingen.

Photo-0018-2010-08-4-17-21.jpg

Det meste af udstyret i hospitalet er doneret, og meget af det er over 10 år gammelt. Men de har tilsyneladende fået dækket de mest basale behov. Herunder er et billede af hospitalets nødgenerator, der kan levere en effekt på 200 kW, hvilket er nok til at forsyne hospitalet, når strømmen går. De sidste to dage har den stort set forsynet hospitalet hele tiden, men mange dage er strømmen stabil. Uheldigvis har vedligeholdelsesafdelingen til huse i samme lokale som nødgeneratoren, hvilket betyder at vi helst ikke arbejder, når den kører.

Photo-0011-2010-08-4-17-21.jpg

At det meste af udstyret er doneret betyder, at hospitalet er i en speciel situation i forhold til danske hospitaler. Ikke alle donationer er lige vellykkede. Nogle gange får de doneret udstyr, som de ikke mangler, men som kommer til at erstatte ellers velfungerende udstyr, fordi det er nyere. Det gamle udstyr bliver sat til side i en af bodegaerne (lager). På billedet herunder ses lidt af bunken af udstyr bag en af bodegaerne. Der er blandt andet et par patientmonitorer, et apparat til elektrokirurgi, vakuumpumper og pulsoximetre.

Photo-0026-2010-08-4-17-21.jpg

Andre gange får de doneret udstyr, som ingen på hospitalet ved hvad skal bruges til. Vi fandt to helt nye O2 koncentratorer, der kan levere 95% ilt ved at udskille N2 fra atmosfærisk luft. En noget billigere iltkilde end at købe det på flasker. Men manualen var på engelsk, og ingen havde set sådan et apparat før. Fabrikanten havde heldigvis været så venlig at lægge en spansk manual op på sin hjemmeside.

Det udstyr, vi arbejder på, er typisk infant warmers (en slags simpel inkubator/varmelampe), apparater til elektrokirurgi, dopplere til at høre fostres hjertelyd og blodtryksapparater.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer

trip